Φρυκτωρία: Η διά πυρός ή πυρσών μετάδοση σημάτων τη νύκτα. Φρυκτωρέω-ώ, το αντίστοιχο ρήμα.Στην ιστοσελίδα αυτή, πολύ απλά, φιλοδοξούμε να φρυκτωρούμε φλόγες ποίησης και οποιασδήποτε άλλης στιγμής και πράξης αποτελεί ποίηση και συνεπώς ομορφαίνει τη ζωή μας. Όπως οι πηγές της Μόκιστας του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (στο φόντο).Ένα παραμύθι, ένα υδάτινο λουλούδι με μια ομορφιά σκέτη φλόγα που ρέει κρυστάλλινη, δροσερή και ακαταμάχητη.. Ό,τι όμορφο είναι και ποιητικό, και ό,τι πραγματικά ποιητικό είναι και ανθρώπινο... Λίγο πιο κάτω στη δεξιά στήλη θα βρείτε την ποιητική συλλογή μου σε ebook

Σε λίγους στίχους κουρνιασμένος (κατεβάστε από εδώ)

από τις διαδικτυακές εκδόσεις 24grammata.com καθώς και μερικά έμμετρα χιουμοριστικά παραμύθια μου και κάποια θεατρικά έργα μου για παιδιά.

Υ.Γ. Η ιστοσελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή. 'Υπό κατασκευή'. Μ' αρέσει αυτή η φράση. Υπό κατασκευή. Μονίμως, όπως και η ζωή μας. Γι' αυτό, τη φράση τούτη θα την κρατήσω! Under construction, που λένε, γιατί Θα φρυκτωρούμε και Αγγλιστί. Because we're gonna... blog our poetical ways through English, as well, transmitting poetic flames from heart to heart and soul to soul. Ας αρχίσουμε λοιπόν. Let's get started!
(Επισκεφτείτε και τις
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ, το μικρό αδερφάκι της ιστοσελίδας, για μεταφράσεις ποιημάτων στα Ελληνικά ξένων ποιητών. Από τις (έντυπες) εκδόσεις 24γράμματα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το Αγγλικό έπος του 14αι 'Ο Σερ Γκοουέην κι ο Πράσινος Ιππότης' (Sir Gawain and the Green Knight) για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, από τα Middle English (Αγγλικά 14 αι.)
You can also visit ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ, the site's little brother for foreign - language poetry translated into Greek!

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η αναγκαστική συμμόρφωση δε σημαίνει αποδοχή...

Το ιστολόγιο αυτό είναι κυρίως και πρωτίστως λογοτεχνικό αλλά ευελπιστεί και θέλει να δίνει την άποψή του και για τα θέματα της επικαιρότητας. 
Πριν από λίγες μέρες π.χ., μία από τις ειδήμονες του Υπουργείου Παιδείας, (καλώς ή κακώς δε θυμάμαι τώρα πια) είπε πως οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται τις υποχρεωτικές μετατάξεις αφού τις κάνουν! Σωστά, τις αποδεχόμαστε αφού γίνονται υποχρεωτικά, χωρίς άλλη επιλογή  και υπό την άμεση απειλή της απόλυσης (αφού βαπτιστεί 'διαθεσιμότητα' στην αρχή). Ωραία πράγματα, ανθρώπινα και δημοκρατικά. Χώρια που διαλύονται οικογένειες με τον ένα γονέα στον ένα νομό και τον άλλον σε άλλο νομό δίχως άμεση ελπίδα επιστροφής.  Προτείνω να το βαπτίσουν αυτό εξορθολογισμό της οικογένειας. Όπως και στην πολιτισμένη Δύση. Πράγματα φρόνιμα, συνετά, με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση του εργαζόμενου. 
Συγχαρητήρια, κ. κυβερνώντες

Υ.Γ. Εγώ προσωπικά, δεν κινδυνεύω (ακόμη) αλλά η σύζυγος μου (με βαθμό 9,6 στο πτυχίο της μάλιστα) βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο... Πάντως οφείλουμε να βγούμε ως κοινωνία από την αφασία στην οποία έχουμε περιέλθει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου