Φρυκτωρία: Η διά πυρός ή πυρσών μετάδοση σημάτων τη νύκτα. Φρυκτωρέω-ώ, το αντίστοιχο ρήμα.Στην ιστοσελίδα αυτή, πολύ απλά, φιλοδοξούμε να φρυκτωρούμε φλόγες ποίησης και οποιασδήποτε άλλης στιγμής και πράξης αποτελεί ποίηση και συνεπώς ομορφαίνει τη ζωή μας. Όπως οι πηγές της Μόκιστας του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (στο φόντο).Ένα παραμύθι, ένα υδάτινο λουλούδι με μια ομορφιά σκέτη φλόγα που ρέει κρυστάλλινη, δροσερή και ακαταμάχητη.. Ό,τι όμορφο είναι και ποιητικό, και ό,τι πραγματικά ποιητικό είναι και ανθρώπινο... Λίγο πιο κάτω στη δεξιά στήλη θα βρείτε την ποιητική συλλογή μου σε ebook

Σε λίγους στίχους κουρνιασμένος (κατεβάστε από εδώ)

από τις διαδικτυακές εκδόσεις 24grammata.com καθώς και μερικά έμμετρα χιουμοριστικά παραμύθια μου και κάποια θεατρικά έργα μου για παιδιά.

Υ.Γ. Η ιστοσελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή. 'Υπό κατασκευή'. Μ' αρέσει αυτή η φράση. Υπό κατασκευή. Μονίμως, όπως και η ζωή μας. Γι' αυτό, τη φράση τούτη θα την κρατήσω! Under construction, που λένε, γιατί Θα φρυκτωρούμε και Αγγλιστί. Because we're gonna... blog our poetical ways through English, as well, transmitting poetic flames from heart to heart and soul to soul. Ας αρχίσουμε λοιπόν. Let's get started!
(Επισκεφτείτε και τις
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ, το μικρό αδερφάκι της ιστοσελίδας, για μεταφράσεις ποιημάτων στα Ελληνικά ξένων ποιητών. Από τις (έντυπες) εκδόσεις 24γράμματα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το Αγγλικό έπος του 14αι 'Ο Σερ Γκοουέην κι ο Πράσινος Ιππότης' (Sir Gawain and the Green Knight) για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, από τα Middle English (Αγγλικά 14 αι.)
You can also visit ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ, the site's little brother for foreign - language poetry translated into Greek!

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΛΑΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ....

Λαός τρομοκρατημένος ψηφίζει με βάση το φόβο του, τις φοβίες του, τις προσδοκίες για κάτι πρόσκαιρο και παντελώς αβέβαιο και όχι με βάση τη λογική του νου και της καρδιάς! Παραμελεί το αίμα της ψυχής του το αιώνιο για το προσωρινό ψωμί που του προσφέρουν και το οποίο θα μουχλιάσει όπως και τα όνειρά του.
Λαός τρομοκρατημένος δεν ψηφίζει, απλά εκδηλώνει το φόβο του, ξεχνώντας τα έπη της ιστορίας του, τότε που ρακένδυτοι άνθρωποι αγωνίζονταν χαμογελαστοί, σκοτώνονταν θαρραλέα, τότε που έλεγαν ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Υ.Γ. Έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να αλλάξουν πολλά. Θέλουν η φοροδιαφυγή και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, το μνημόνιό τους... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΈΤΣΙ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Κι ακόμη, τόσοι υψηλόμισθοι οι οποίοι είχαν πάρει υψηλά δάνεια, με βάση το τότε εισόδημά τους, τώρα τι θα κάνουν; Οι χαμηλόμισθοι βρίσκονται ήδη μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, αλλά τι τους νοιάζει τους.. Εθνοσωτήρες μας των μονοδρόμων;
Υ.Γ.2 Σίγουρα, θα ήταν καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή. Εν τούτοις, τι πρόσφερε το ευρώ στους λαούς της Ευρώπης τελικά; Και, είναι υπεύθυνοι οι λαοί για τα υψηλά δάνεια που έπαιρναν οι κυβερνούντες και ... επαϊοντες οικονομολόγοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και στο κάτω κάτω, γιατί δεν τολμούν οι δικοί μας κυβερνήτες να προσφύγουν επί τη βάσει επονείδιστου χρέους; Τόση ατολμία πια ή....  


ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΧΕΙ O ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ!